Navigation Menu
5 dań, które nie uczynią z twojego miejsca wyjątkowej restauracji

5 dań, które nie uczynią z twojego miejsca wyjątkowej restauracji

Są takie, dania, które świadczą jedynie o powszechności restauracji. Serwując je może i znajdziemy na nie chętnych, ale nie uczyni to naszej restauracji wyjątkową. Zobacz, co nie przysporzy Ci kulinarnej chwały.

Ranking:

1. Kebab

Kebap lub kebap to serwowane w Turcji danie, które pokochali Polacy. Znajdziemy je jednak na każdym rogu. Powoduje to, że nasza restauracja będzie taka sama jak wiele innych. Jej jedynym plusem będzie fakt, że serwuje rzeczywiście to, co jedzą klienci.

2. Pizza

Gdzie jej nie można dostać? W każdym mieście jest wiele pizzerii, a prawdziwa restauracja powinna się zdecydować, czy chce być pizzerią, czy wyjątkową restauracją. Jedynie przygotowanie idealnej włoskiej pizzy, może wyróżnić naszą restauracje od konkurencji.

3. Rosół

Jedna z najbardziej typowych polskich zup. Jeśli i twój lokal ją serwuje, to w czym to danie jest lepsze od tego, co klienci mogą zjeść w domu? No właśnie, podając zwykły rosół, jesteś zwykłą restauracją. Aby się wyróżnić, to danie również powinno być inne lub wyjątkowe. Można dodać do niego samodzielnie wykonany makaron lub parmezanowe kluseczki i już danie nie jest typowe.

kiełbasa z frytkami

4. Pieczona kiełbasa

Każdy Polak uwielbia spędzać czas z przyjaciółmi na grillu, dlatego serwowanie kiełbasy nie przysporzy nam wyjątkowości. Są dwa wyjścia z tej sytuacji, albo to może być rzadko serwowany rodzaj kiełbasy, albo kiełbasa samodzielnie wyrabiana.

5. Mielony

W każdym polskim domu, jest to drugi po schabowym najpopularniejszy kotlet. Ludzie zamiast go kupować, wolą przygotować sobie jego domowa wersję. No chyba, że serwowany w danej restauracji kotlet jest bardzo wyjątkowy…
Jest kilka sztandarowych dań, które ma w swoim menu prawie każda restauracja – kebab, pizza, rosół, kiełbasa pieczona, czy kotlet mielony. Z tych dań nie da się wyczarować wyjątkowej kuchni. Jest jednak wyjątek. jeśli te potrawy smakują jak oryginały z krajów, z których pochodzą lub nie są to takie same danie jak wszędzie, to jest szansa na ratunek.